We beginnen
bij het begin

In 1987 planten Barts ouders de eerste fruitbomen in de weide van zijn grootvader. Ze kiezen resoluut voor de ecologische aanpak, ervan overtuigd dat biologisch telen beter is voor mens en milieu. Met vallen en opstaan slagen ze erin om fruit op biologische wijze te kweken.

Toch is fruit telen niet van jongs af aan Barts droom. Afgestudeerd als tuin- en landschapsarchitect is hij aanvankelijk van plan om als tuinarchitect aan de slag te gaan. Wanneer zijn ouders hem aanbieden om de ouderlijke boomgaard van 2 hectare er als bijverdienste bij te nemen, geeft hij het een kans en verliest ook hij zijn hart aan het fruit telen!

Nu, 18 jaar later is de Belgaard uitgegroeid tot een fruitbedrijf van zo’n 14 ha met een variëteit aan appel- en perensoorten. 

Dan begint het opeens te kriebelen!

Met zijn vrouw Nancy ziet hij verdere groeimogelijkheden in het hele bio-verhaal van de Belgaard: samen denken ze na over de uitbreiding van het aanbod. Na nachten brainstormen ontstaat het idee van een zelfpluktuin voor klein fruit. 


De zelfpluktuin neemt Nancy voor haar rekening. Het wordt een belevingsplek waar je vers, lekker en natuurlijk gezond fruit kan plukken, waar je mensen kan ontmoeten en kan genieten van de rust op het platteland. Kortom, een plek waar iedereen welkom is!

biologisch gekweekt

Waarom biologisch telen? Omdat het kan! Samenwerken met de natuur in plaats van tegen de natuur, daar draait het allemaal om.

Zo pakken we ziektes en plagen op verschillende ecologische manieren aan. De Belgaard kiest er bewust voor af te blijven van kunstmatige (chemische) bestrijdingsmiddelen die vaak schadelijk zijn voor mens en milieu.

Onze nestkastjes in de boomgaard trekken insecteneters zoals mezen aan. Deze vogels zijn verlekkerd op voor fruit ongewenste beestjes zoals luizen, kevers, rupsen, verschillende soorten wespen …

De bloemenborders aan de rand van de boomgaard en pluktuin zijn dan weer erg aantrekkelijk voor bepaalde insecten die op hun beurt helpen om plagen te bestrijden.

En dan zijn er ook nog – tromgeroffel - onze bijen! Ze spelen een belangrijke rol in de kwaliteit van het fruit. Bloesems die door bijen bestoven worden, geven immers mooiere vruchten. Gaat er dan nooit iets mis? Oh jawel, maar dan passen we ons aan en gaan we op zoek naar andere biologische teeltmaatregelen.

Dankzij deze werkwijze staat de Belgaard garant voor een mooie plek, ontstaan vanuit een diep respect voor mens en milieu. Kom en geniet mee!

...

Beleven

De Belgaard is meer dan bio fruit.

...

Ontspannen

In de tuin kan je lekker ontsnappen aan de dagelijkse drukte.

...

Natuur

Je kikkert helemaal op van de gezonde buitenlucht!

...

Bio

Het fruit van de Belgaard is Bio en dat proef je!

...

Gezond

De hele biocyclus zet sterk in op gezondheid. Zonder chemicaliën.

Top