In 1987 planten Barts ouders de eerste fruitbomen in de weide van zijn grootvader. Ze kiezen resoluut voor de ecologische aanpak, ervan overtuigd dat biologisch telen beter is voor mens en milieu. Met vallen en opstaan slagen ze erin om fruit op biologische wijze te kweken.
Toch is fruit telen niet van jongs af aan Barts droom. Afgestudeerd als tuin- en landschapsarchitect is hij aanvankelijk van plan om als tuinarchitect aan de slag te gaan. Wanneer zijn ouders hem aanbieden om de ouderlijke boomgaard van 2 hectare er als bijverdienste bij te nemen, geeft hij het een kans en verliest ook hij zijn hart aan het fruit telen!
Nu, 20 jaar later is de Belgaard uitgegroeid tot een fruitbedrijf van zo’n 20 ha met een variëteit aan appel- en perensoorten.
Dan begint het opeens te kriebelen!
Met zijn vrouw Nancy ziet hij verdere groeimogelijkheden in het hele bio-verhaal van de Belgaard: samen denken ze na over de uitbreiding van het aanbod. Na nachten brainstormen ontstaat het idee van een zelfpluktuin voor klein fruit.
De zelfpluktuin neemt Nancy voor haar rekening. Het is een belevingsplek waar je verse, lekkere en natuurlijk gezonde bessen kan plukken, waar je mensen kan ontmoeten en vooral kan genieten van de rust op het platteland.
De Belgaard is meer dan bio fruit.
In de tuin kan je lekker ontsnappen aan de dagelijkse drukte.
Je kikkert helemaal op van de gezonde buitenlucht!
Het fruit van de Belgaard is Bio en dat proef je!
De hele biocyclus zet sterk in op gezondheid. Zonder chemicaliën.