By 27 augustus 2022

maar YES YES YES, de perenpluk is begonnen!!
En ze zijn lekker, zoet, sappig en biologisch geteeld 🍐😋!

Hoe komt het nu eigenlijk dat de peren vroeger en vroeger geplukt worden 🤔?
Zachte winters en lentes zorgen ervoor dat de bloesems sneller ontluiken…
Dan heb je ook onze hete zomers… Door de hitte en droogte rijpen de peren veel sneller, smaken ze wel zoeter, maar zijn ze soms ook kleiner door gebrek aan regen…

Wisten jullie dat Barts ouders, 30 jaar geleden, de peren pas half september plukten?
Alles wordt vroeger en vroeger rijper… Zou de klimaatopwarming daarvoor iets tussen zitten 🤔?

Welke soorten hebben we geplukt?
– Conference: de bekendste van de 3: zoet en sappig
– Doyonné: groot en onregelmatig van vorm, maar met een heerlijke aromatisch zoete smaak
– Durondeau: de ‘koning der peren’ met zijn uitgesproken aromatische, friszure smaak (beperkt: OP=OP)

Ook zo zot op peren? Spring dan zeker eens binnen!