By 1 april 2024

Een crumble, daar mag je me altijd wakker voor maken en dan zeker eentje met RABARBER!!

Geef nu toe, een crumble smaakt toch altijd, niet 😉 Koud of warm, met een bolletje ijs of toefje yoghurt, als dessert of ontbijt, gewoon ALTIJD 😉

Let’s crumble!

De crumble (6-8pers.)

  • 150 gram bloem (gezeefd)
  • 75 gram amandelpoeder
  • 115 gram ongezouten hoeveboter
  • 100 gram rietsuiker
  • snuifje zout
  • ovenschotel

Het fruit

  • 500 gram rabarber
  • 2 el honing
  • gemalen zwarte peper

Hoe begin je eraan?

  • Verwarm de oven op 190° C.
  • Was de rabarber, maar schil hem niet. Door de roze schil, ziet de crumble er veel mooier uit
  • Snij de rabarber in fijne plakjes van +/- 0,5cm
  • Doe de rabarber in de ovenschotel en meng er de honing onder. Ik heb 2 el honing genomen, maar dat kies je zelf natuurlijk
  • Strooi wat gemalen zwarte peper over het fruit, +/- 1 kl gemalen peper
  • Strooi de crumble over het mengsel
  • Schud een keer met de schotel zodat alles goed verdeeld is en een deel van de crumble tussen het fruit valt. Zorg dat het goed vol ligt, tot de rand.
  • TIP: zet de schotel op een ovenplaat. Crumble loopt snel over, zo vermijd je dat je hele oven vuil wordt.
  • Bak ongeveer 30 minuten of tot de crumble mooi goudbruin kleurt

Smakelijk!!