By Nancy Thoelen 1 april 2024
Een crumble, daar mag je me altijd wakker voor maken en dan zeker eentje met RABARBER!!
Geef nu toe, een crumble smaakt toch altijd, niet 😉 Koud of warm, met een bolletje ijs of toefje yoghurt, als dessert of ontbijt, gewoon ALTIJD 😉
Let’s crumble!
De crumble (6-8pers.)
- 150 gram bloem (gezeefd)
- 75 gram amandelpoeder
- 115 gram ongezouten hoeveboter
- 100 gram rietsuiker
- snuifje zout
- ovenschotel
Het fruit
- 500 gram rabarber
- 2 el honing
- gemalen zwarte peper
Hoe begin je eraan?
- Verwarm de oven op 190° C.
- Was de rabarber, maar schil hem niet. Door de roze schil, ziet de crumble er veel mooier uit
- Snij de rabarber in fijne plakjes van +/- 0,5cm
- Doe de rabarber in de ovenschotel en meng er de honing onder. Ik heb 2 el honing genomen, maar dat kies je zelf natuurlijk
- Strooi wat gemalen zwarte peper over het fruit, +/- 1 kl gemalen peper
- Strooi de crumble over het mengsel
- Schud een keer met de schotel zodat alles goed verdeeld is en een deel van de crumble tussen het fruit valt. Zorg dat het goed vol ligt, tot de rand.
- TIP: zet de schotel op een ovenplaat. Crumble loopt snel over, zo vermijd je dat je hele oven vuil wordt.
- Bak ongeveer 30 minuten of tot de crumble mooi goudbruin kleurt