Are you ready to crumble?

Een crumble, daar mag je me altijd voor wakker maken en dan zeker eentje met RABARBER!!

Een crumble, daar mag je me altijd wakker voor maken en dan zeker eentje met RABARBER!!

Geef nu toe, een crumble smaakt toch altijd, niet ;-) Koud of warm, met een bolletje ijs of toefje yoghurt, als dessert of ontbijt, gewoon ALTIJD ;-)

Let’s crumble!

De crumble (6-8pers.)

  • 150 gram bloem (gezeefd)
  • 75 gram amandelpoeder
  • 115 gram ongezouten hoeveboter
  • 100 gram rietsuiker
  • snuifje zout
  • ovenschotel

Het fruit

  • 500 gram rabarber
  • 2 el honing
  • gemalen zwarte peper

Hoe begin je eraan?

  • Verwarm de oven op 190° C.
  • Was de rabarber, maar schil hem niet. Door de roze schil, ziet de crumble er veel mooier uit
  • Snij de rabarber in fijne plakjes van +/- 0,5cm
  • Doe de rabarber in de ovenschotel en meng er de honing onder. Ik heb 2 el honing genomen, maar dat kies je zelf natuurlijk
  • Strooi wat gemalen zwarte peper over het fruit, +/- 1 kl gemalen peper
  • Strooi de crumble over het mengsel
  • Schud een keer met de schotel zodat alles goed verdeeld is en een deel van de crumble tussen het fruit valt. Zorg dat het goed vol ligt, tot de rand.
  • TIP: zet de schotel op een ovenplaat. Crumble loopt snel over, zo vermijd je dat je hele oven vuil wordt.
  • Bak ongeveer 30 minuten of tot de crumble mooi goudbruin kleurt

Smakelijk!!

Nog een hongertje?