By Nancy Thoelen 11 maart 2024
Een taartje om je duimen en vingers bij af te likken! Zoooooo lekker!
Ennnnn… super makkelijk om te maken! Let’s do this!
Wat heb je nodig?
- 1 vel kruimeldeeg
Frangipane:
- 50 gr (plantaardige) boter
- 100 gr suiker
- 100 gr amandelpoeder
- 20 gr bloem
- 1 ei
Perenvulling:
- +/- 250 gr Thieukes peertjes (uitgelekt)
- 40 gr puddingpoeder
- optioneel: 1 theelepel kaneelpoeder
Afwerking:
- eigeel
- 1 eetlepel kweepeergelei ‘De Belgaard’
- poedersuiker
- optioneel amandelschilfers
Hoe begin je eraan?
Frangipane: klop de boter luchtig met de suiker, klop er dan 1 ei door. Als laatste spatel je de amandelpoeder en bloem door. Zet het mengsel aan de kant, maar niet in de koelkast.
Vulling: laat Thieukes peertjes uitlekken in een zeef. Ze mogen niet te vochtig meer zijn. Meng er daarna het puddingpoeder onder. Wil je graag nog wat extra kaneelsmaak, dan meng je er een theelepel kaneelpoeder onder. Maar Thieukes peertjes zijn op zich al een echt smaakbommetje 😉
In de taartvorm: leg het vel kruimeldeeg met het bakpapier in je taartvorm. Prik enkele gaatjes in het deeg en leg er de frangipane op. Smeer mooi uit, zodat alles goed verdeeld is. Verdeel de peertjesvulling over de frangipane. Plooi nu het overtollige deeg van de randen naar het midden van de taart toe. Smeer de randen in met eigeel. Ik ben nogal gek van amandelschilfers, dus heb deze over de randen gestrooid.
Bakken maar: bak de taart gaar in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende +/- 45 min (hangt van je oven af)
Afwerking: verwarm een beetje kweepeergelei en smeer dit over de peertjes na het bakken. Zo krijgen ze een mooi glanzend kleurtje en nog meer smaak 😉
Laat de taart afkoelen op een rooster ( zo blijft de bodem lekker krokant) en bestrooi daarna met wat poedersuiker.
Mmmmmmm, lekker, echt lekker zou papa Thieuke zeggen!
Â