By Nancy Thoelen 21 april 2024
Een easie peasie dessertje om je duimen & vingers bij af te likken! (En op een zondagochtend heerlijk als ontbijtje :-))
Wat heb je nodig? (4 pers.)
- 600 gr rabarber
- 60 gr frambozen of aardbeien (vers of diepvries)
- 150 gr kristalsuiker of rietsuiker
- 20 gr kristalsuiker ( voor de karamel)
- 1 zakje vanillesuiker
- 100 gr hazelnoten (ongezouten)
- 150 ml Griekse yoghurt
- 150 ml room
Hoe begin je eraan?
- Spoel de rabarber onder koud water. Trek indien nodig de taaie draden van de stelen. Jonge stelen hoef je eigenlijk niet te schillen.
- Snij de stelen in stukjes van +/- 4cm.
- Doe de rabarber, suiker en 2 eetlepels in een steelpan.
- Kook de rabarber tot compote, vergeet niet regelmatig te roeren want rabarber is snel klaar 😉
- Voeg de frambozen (of aardbeien) toe zodra de rabarber zacht begint te worden.
- Laat alles nog een 5-tal minuutjes koken.
- Laat het goed afkoelen.
- Verdeel de compote over de glaasjes en zet het in de koelkast.
- Maal de hazelnoten grof in een blender.
- Rooster ze in een pan of oven.
- En nu de karamel…
- Doe 20 gr suiker en 2 eetlepels water in een pannetje.
- Breng aan de kook.
- Zodra de karamel licht verkleurt (goudbruin), meng de grof gemalen hazelnoten eronder.
- Haal de pan van het vuur en giet het mengsel op een plaat met bakpapier.
- Laat het uitharden en afkoelen.
- Klop de room samen met de vanillesuiker lobbig op (mag niet te stijf worden -> geen slagroom)
- Spatel voorzichtig de Griekse yoghurt eronder.
- Zet deze even in de koelkast (+/- 10 min)
- Afwerking!
- Schep een flinke lepel yoghurtroom op de compote.
- Garneer met de notenkaramel. Geeft een heerlijke crunch aan je dessert!
Smakelijk!!