By 21 april 2024

Een easie peasie dessertje om je duimen & vingers bij af te likken! (En op een zondagochtend heerlijk als ontbijtje :-))

Wat heb je nodig? (4 pers.)

  • 600 gr rabarber
  • 60 gr frambozen of aardbeien (vers of diepvries)
  • 150 gr kristalsuiker of rietsuiker
  • 20 gr kristalsuiker ( voor de karamel)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 gr hazelnoten (ongezouten)
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • 150 ml room

Hoe begin je eraan?

  • Spoel de rabarber onder koud water. Trek indien nodig de taaie draden van de stelen. Jonge stelen hoef je eigenlijk niet te schillen.
  • Snij de stelen in stukjes van +/- 4cm.
  • Doe de rabarber, suiker en 2 eetlepels in een steelpan.
  • Kook de rabarber tot compote, vergeet niet regelmatig te roeren want rabarber is snel klaar 😉
  • Voeg de frambozen (of aardbeien) toe zodra de rabarber zacht begint te worden.
  • Laat alles nog een 5-tal minuutjes koken.
  • Laat het goed afkoelen.
  • Verdeel de compote over de glaasjes en zet het in de koelkast.
  • Maal de hazelnoten grof in een blender.
  • Rooster ze in een pan of oven.
  • En nu de karamel
  • Doe 20 gr suiker en 2 eetlepels water in een pannetje.
  • Breng aan de kook.
  • Zodra de karamel licht verkleurt (goudbruin), meng de grof gemalen hazelnoten eronder.
  • Haal de pan van het vuur en giet het mengsel op een plaat met bakpapier.
  • Laat het uitharden en afkoelen.
  • Klop de room samen met de vanillesuiker lobbig op (mag niet te stijf worden -> geen slagroom)
  • Spatel voorzichtig de Griekse yoghurt eronder.
  • Zet deze even in de koelkast (+/- 10 min)
  • Afwerking!
  • Schep een flinke lepel yoghurtroom op de compote.
  • Garneer met de notenkaramel. Geeft een heerlijke crunch aan je dessert!

Smakelijk!!