Ga naar de inhoud
De Belgaard
Ons verhaal
Hoevewinkel
Nieuws
Recepten
Contact
De Belgaard
Ons verhaal
Hoevewinkel
Nieuws
Recepten
Contact
Rabarberdessertje
Een easie peasie dessertje om je duimen & vingers bij af te likken! (En op een zondagochtend heerlijk als ontbijtje :-))
Bereidingstijd
30
Aantal personen
4
Wat heb je nodig?
600 gr rabarber
60 gr frambozen of aardbeien (vers of diepvries)
150 gr kristalsuiker of rietsuiker
20 gr kristalsuiker ( voor de karamel)
1 zakje vanillesuiker
100 gr hazelnoten (ongezouten)
150 ml Griekse yoghurt
150 ml room
Hoe begin je eraan?
Spoel de rabarber onder koud water. Trek indien nodig de taaie draden van de stelen. Jonge stelen hoef je eigenlijk niet te schillen.
Snij de stelen in stukjes van +/- 4cm.
Doe de rabarber, suiker en 2 eetlepels in een steelpan.
Kook de rabarber tot compote, vergeet niet regelmatig te roeren want rabarber is snel klaar ;-)
Voeg de frambozen (of aardbeien) toe zodra de rabarber zacht begint te worden.
Laat alles nog een 5-tal minuutjes koken.
Laat het goed afkoelen.
Verdeel de compote over de glaasjes en zet het in de koelkast.
Maal de hazelnoten grof in een blender.
Rooster ze in een pan of oven.
En nu de karamel…
Doe 20 gr suiker en 2 eetlepels water in een pannetje.
Breng aan de kook.
Zodra de karamel licht verkleurt (goudbruin), meng de grof gemalen hazelnoten eronder.
Haal de pan van het vuur en giet het mengsel op een plaat met bakpapier.
Laat het uitharden en afkoelen.
Klop de room samen met de vanillesuiker lobbig op (mag niet te stijf worden -> geen slagroom)
Spatel voorzichtig de Griekse yoghurt eronder.
Zet deze even in de koelkast (+/- 10 min)
Afwerking!
Schep een flinke lepel yoghurtroom op de compote.
Garneer met de notenkaramel. Geeft een heerlijke crunch aan je dessert!
Nog een hongertje?
Zondag eierkoekdag met gebakken appeltjes!
Homemade frangipane taart
Gebakken plattekaas met rabarbercompote
Bosbessencake met citroen
Appel-bramen crumble