By Nancy Thoelen 19 september 2023
Mmmmmm, appeltjes uit de oven! Dat smaakt altijd!
Ennnnn, nog altijd heel lekker de dag nadien om koud te eten als ontbijt of tussendoortje.
Wat heb je nodig?
- 4 stevige appels (Elstar, Santana, Jonagold…)
- huisgemaakte Belgaard-confituur : vijgen-framboos, frambozen, blauwe bessen, kruisbes-kers…
- beetje boter
- donkerbruine kandijsuiker
- ovenschaal
Hoe begin je eraan?
- Verwarm de oven voor op 180°
- Halveer de appels, maar schil ze niet!
- Snij ‘het kontje’ ervan af, zodat de appel mooi recht blijft staan in de ovenschaal
- Snij het klokhuis eruit zodat je een gleuf hebt. Zorg ervoor dat je nog aan beide kanten een randje hebt, om te vermijden dat de confituur eruit loopt.
- Leg de appels in een ovenschaal.
- Doe een beetje confituur naar keuze in het gleufje
- Strooi een beetje donkerbruine kandijsuiker over de appel
- Leg een paar toefjes boter op de appel
- Bak de appels in oven. Prik in de appels om te controleren of ze BEETGAAR zijn. Ze mogen niet te gaar worden
- Smullen maar ;-)!