By 19 september 2023

Mmmmmm, appeltjes uit de oven! Dat smaakt altijd!

Ennnnn, nog altijd heel lekker de dag nadien om koud te eten als ontbijt of tussendoortje.

Wat heb je nodig?

  • 4 stevige appels (Elstar, Santana, Jonagold…)
  • huisgemaakte Belgaard-confituur : vijgen-framboos, frambozen, blauwe bessen, kruisbes-kers…
  • beetje boter
  • donkerbruine kandijsuiker
  • ovenschaal

Hoe begin je eraan?

  • Verwarm de oven voor op 180°
  • Halveer de appels, maar schil ze niet!
  • Snij ‘het kontje’ ervan af, zodat de appel mooi recht blijft staan in de ovenschaal
  • Snij het klokhuis eruit zodat je een gleuf hebt. Zorg ervoor dat je nog aan beide kanten een randje hebt, om te vermijden dat de confituur eruit loopt.
  • Leg de appels in een ovenschaal.
  • Doe een beetje confituur naar keuze in het gleufje
  • Strooi een beetje donkerbruine kandijsuiker over de appel
  • Leg een paar toefjes boter op de appel
  • Bak de appels in oven. Prik in de appels om te controleren of ze BEETGAAR zijn. Ze mogen niet te gaar worden
  • Smullen maar ;-)!