Mmmmmm, appeltjes uit de oven! Dat smaakt altijd!
Ennnnn, nog altijd heel lekker de dag nadien om koud te eten als ontbijt of tussendoortje.
Wat heb je nodig?
- 4 stevige appels (Elstar, Santana, Jonagold…)
- huisgemaakte Belgaard-confituur : vijgen-framboos, frambozen, blauwe bessen, kruisbes-kers…
- beetje boter
- donkerbruine kandijsuiker
- ovenschaal
Hoe begin je eraan?
- Verwarm de oven voor op 180°
- Halveer de appels, maar schil ze niet!
- Snij ‘het kontje’ ervan af, zodat de appel mooi recht blijft staan in de ovenschaal
- Snij het klokhuis eruit zodat je een gleuf hebt. Zorg ervoor dat je nog aan beide kanten een randje hebt, om te vermijden dat de confituur eruit loopt.
- Leg de appels in een ovenschaal.
- Doe een beetje confituur naar keuze in het gleufje
- Strooi een beetje donkerbruine kandijsuiker over de appel
- Leg een paar toefjes boter op de appel
- Bak de appels in oven. Prik in de appels om te controleren of ze BEETGAAR zijn. Ze mogen niet te gaar worden
- Smullen maar ;-)!




