By Nancy Thoelen 19 november 2022
Zin in pannenkoeken, maar geen zin om de hele tijd staan te bakken?
Ga dan voor een easie peasie eierkoek! Deze x met gebakken appelschijfjes en een vleugje kaneel 😋😋😋
Omdat je ze maakt met zelfrijzende bloem, zijn ze wat dikker en heb je er met eentje meer dan genoeg!
Wat heb je nodig (+/- 4 stuks)?
– 4 el zelfrijzende bloem
– 4 el (spelt)bloem
– 3 el rietsuiker
– 4 eieren (geeft nog meer smaak!)
– goeie geut (lactosevrije) melk
– (plantaardige) boter
– 4 of 5 XXL bio appels
– kaneel
Hoe begin je eraan?
– geen afgestreken EL, maar goede volle EL
– doe alles in een kom
– mix tot een mooi egaal beslag
– schil de appels (Jonagold, Natrya, Topaz of Santana… Elke soort past hierbij 😉)
– snij ze in ringen van 0,5cm dik
– strooi er een vleugje kaneel op
– en nu bakken maar!
Pssst: ook glutenvrij heel makkelijk te maken, maar voeg dan extra melk toe zodat je beslag niet klontert.
Smakelijk alvast!!