By 28 december 2022

een homemade frangipane taart met … perencompote!

Makkelijk om te maken ennn … te lekker om niet te delen!

Wat heb je nodig? 

1 vel bladerdeeg (kant-en-klaar)
Frangipanevulling:
180 gram bloemsuiker
120 gram (plantaardige) boter (op kamertemperatuur)
3 eieren
150 gram amandelpoeder
50 gram bloem
Perencompote:
4 bio peren (conférence)
sap van een hele citroen
1/2 theelepel kaneel
3 theelepels puddingpoeder
Afwerking:
amandelschilfers, citroensap
75 gram bloemsuiker

Aan het werk nu!

De perencompote

Schil de peren, verwijder de pitten en snij in stukjes. Doe de peer en het sap van de citroen in een steelpannetje. Dek af en laat afgedekt koken tot een compote. Roer af en toe om zodat de peer niet aanbakt. Compote klaar (er mogen nog stukjes in de compote zitten)? Voeg een halve theelepel kaneel toe en 3 theelepels puddingpoeder. Meng alles goed. Doe de compote in een kom en laat volledig afkoelen.

De frangipanevulling

Klop de boter met de bloemsuiker op tot een lichte massa. Meng er één voor één de eieren door. Meng er met een spatel het amandelpoeder door. Schep er tot slot voorzichtig de bloem door.

Bakken maar!

Verwarm de oven voor op 180°C. Leg het bladerdeeg met bakpapier in een taartvorm van 24 cm diameter. Verwijder het overtollige deeg langs de randen. Verdeel de afgekoelde perencompote over de bodem. Verdeel de frangipanevulling over de compote. Bak 40 minuten in de oven. Haal de taart met bakpapier voorzichtig uit de taartvorm en laat ze afkoelen op een taartrooster.

De finishing touch

Rooster de amandelschilfers in een pan goudbruin. Meng de bloemsuiker in een kom met wat citroensap tot een dik, vloeibaar glazuur. Verdeel het over de taart en strooi er de amandelschilfers over.

Psssttttt: hubbie Bart vindt het de lekkerste homemade taart ooit 😉

Veel bak-en smulplezier!

credits recept: @sophie.van.bael
.